Stedelijke onderscheiding voor Koen van Tankeren

OVerdracht koen.jpg12-01-2024

Op vrijdag 12 januari ontving onze voorzitter Koen van Tankeren de Speld van de Stad Utrecht uit handen van loco-burgemeester Rachel Streefland. Hij ontving deze stedelijke onderscheiding als dank voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de Utrechtse Communicatie Kring (UCK). Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 12 januari nam Koen van Tankeren afscheid als voorzitter.

Na 16 jaar draagt Koen van Tankeren op 12 januari het voorzitterschap over aan Dafna Holtzer. Koen van Tankeren is sinds 1999 betrokken bij de UCK. In 2004 werd hij lid van de programmacommissie en sinds 2007 is hij voorzitter van de UCK. Onder zijn leiding heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een landelijk erkende vereniging voor communicatieprofessionals, geworteld in de Utrechtse samenleving. Van Tankeren staat bekend als een bevlogen voorzitter. Dankzij hem is er een actief bestuur, een inspirerende programmacommissie en een levendige redactie. Hij ondersteunt en inspireert de programmacommissie bij het organiseren van bijeenkomsten voor de UCK-leden. Koen van Tankeren is erg betrokken bij de vrijwilligers, waarbij zijn zorgzaamheid verder reikt dan alleen organisatorische aspecten. Bij het overlijden van een UCK-lid zorgt hij bijvoorbeeld voor een gepast In Memoriam op de website, waarvoor hij de nabestaanden interviewt en het bericht afstemt met de familie. Ook heeft hij oog voor zieke (bestuurs-)leden. Als netwerker in hart en nieren betrekt en stimuleert hij deelnemers actief bij de organisatie van bijeenkomsten. Dit zorgt voor een solide basis van vrijwilligers.

Vanuit zijn passie voor communicatie deelt Koen van Tankeren graag zijn kennis en is hij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied. Hij brengt communicatieprofessionals met elkaar in contact en fungeert als verbindende factor. Kwaliteit staat altijd hoog in het vaandel.

Betrokkenheid
Tijdens de tramaanslag in Utrecht in 2019 toonde hij grote betrokkenheid en stond hij als crisismanager op afstand  de gemeente bij met zijn expertise en advies. Onder zijn leiding werd naderhand een drukbezochte bijeenkomst bij UCK georganiseerd om terug te blikken op deze gebeurtenis, zodat communicatieprofessionals konden leren van de ervaringen in crisistijd.

De Speld
De Speld van de Stad wordt door het gemeentebestuur sinds 1985 toegekend aan personen die zich lokaal op bijzonder wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor Utrecht op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief terrein.

Foto: Rogier van den Berg

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
OVerdracht koen.jpg135,4 kBimage/jpegdownload

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten