Zelfstandigen aan het woord op Zelfstandigen BLOG

zaterdag 10 december 2011

Sinds het verschijnen van het rapport van onderzoekbureau EIM staat het thema´zzp´ hoog op de agenda van politiek en media. Helaas worden (vaak en alleen) de negatieve kanten van het zelfstandige werken belicht. Hoewel bijna 90% van de ondervraagde zelfstandigen aangeeft tevreden te zijn met zijn arbeidsomstandigheden en dat graag wil behouden, wordt ingezoomd op de 12% die in financieel zwaar weer zit en de 33% die zegt liever een traditionele baan te willen.

Cynici onder ons zeggen nu: "zie je wel, die zzp´ers, dat zijn losers!" Maar, is dat zo? Ik dacht: waarom laten we de zelfstandigen niet zelf aan het woord. En laten we hen vertellen waarom ze voor zichzelf zijn begonnen en wat het zelfstandig werken aan meerwaarde oplevert. Het idee voor een blog was geboren. De oproep van Joris Luyendijk op TEdxAmsterdam om je leercurve te delen, haalde me over het idee uit te werken tot Zelfstandigen BLOG.


Met Zelfstandigen BLOG wil ik een collage van echte verhalen verzamelen.Het doel is om een ´ander geluid´ te laten horen. Nu staat alleen mijn verhaaltje er nog maar op. Een aantal zelfstandigen uit mijn netwerk is aan het schrijven geslagen. Jij kan dat ook. Ga naar http://zelfstandigen.tumblr.com en schrijf JOUW verhaal. Ben je geen zelfstandige, dan hoop ik dat je de blog onder de aandacht wilt brengen in jouw netwerk, onder het motto: spread the word :-) Alvast dank voor lezing van dit verhaal! Irma van Zand

« Terug

Sluiten