HU schrapt twee communicatieopleidingen

vrijdag 30 oktober 2015

De Faculteit Communicatie en Journalistiek (FCJ) van Hogeschool Utrecht gaat stoppen met de opleidingen Bedrijfscommunicatie en Digitale Media & Communicatie (DMC). De faculteit gaat met vier studies verder: Journalistiek, Communicatie, International Communication and Media (ICM) en Communication and Multimedia Design (CMD).

Het nieuws wordt gemeld door HU-blad Trajectum. Vanaf september 2016 kunnen studenten zich niet meer voor Bedrijfscommunicatie en Digitale Media & Communicatie inschrijven. Huidige studenten kunnen de opleiding wel gewoon afmaken.

Directeur Lem van Eupen van de FCJ geeft aan dat de bedoeling is dat er straks vier herkenbare en van elkaar onderscheidende communicatieopleidingen bij de HU worden aangeboden. Onderdelen van de opleidingen die worden geschrapt, worden ingevoegd in de studies die wel blijven.

Van Eupen ziet landelijk een beweging om de wildgroei van studietitels in het HBO terug te dringen en geeft aan dat de HU daar met deze beslissing bij aansluit. Een positief gevolg van de herschikking van de communicatiestudies is dat die leidt tot meer arbeidsplaatsen bij de faculteit.
Door een nieuwe systematiek van interne verdeling van gelden binnen de HU, gaat de faculteit erop vooruit. Van Eupen in Trajectum: “Dat betekent dat wij een forse uitbreiding van het onderwijzend personeel gaan krijgen."

« Terug

Sluiten