Utrecht meest actieve gemeente op Twitter

dinsdag 18 augustus 2015

Utrecht is de meest actieve gemeente van Nederland op Twitter met gemiddeld 20 tweets per werkdag. De Domstad loopt daarmee ver voor op de rest die wordt aangevoerd door Den Haag, Rotterdam en Almere. Twee jaar geleden bezette Utrecht nog de 5e plek in de rangschikking die is opgemaakt door Buzzcapture.

Utrecht doet het ook goed op andere social media kanalen zo blijkt uit het overzicht van alle gemeenten in ons land. Van alle 393 Nederlandse gemeenten is 98% actief op Twitter, 75% op Facebook en 13% op Instagram. Ten opzichte van twee jaar geleden is het gebruik van Twitter gestegen van 93% naar 98%. Slechts zes gemeenten zijn niet te vinden op Twitter. Driekwart van alle Nederlandse gemeente heeft een Facebookpagina.

Speciale aandacht van de onderzoekers gaat dit keer uit naar het gebruik van ‘nieuwkomer’ Instagram. Met 1,8 miljoen Nederlandse gebruikers is Instagram een snel opkomend kanaal. Vijftig gemeenten hebben inmiddels ten minste éen foto geplaatst. Rotterdam is het meest actief op Instagram, gevolgd door ‘s Hertogenbosch en de relatief kleine gemeente Elburg. Rotterdam is ook met grote afstand de gemeente met de meeste volgers (6790) op het platform, voor ‘s Hertogenbosch (1481) en gemeente Amsterdam (1031).

Kijk hier voor een compleet overzicht van alle gemeenten in ons land

« Terug

Sluiten