Beloning voor game-ideeën Culturele Hoofdstad

woensdag 10 oktober 2012

De provincie Utrecht gaat kansrijke ideeën die games en Utrechts erfgoed combineren, belonen met een bijdrage van € 2018,-. Doel is projecten te starten die in 2018 onderdeel kunnen zijn van de campagne Culturele Hoofdstad van Europa 2018 waarvoor Utrecht kandidaat is.


De bijdrage is bedoeld om een 'proof-of-concept' voor games te ontwikkelen en zo de uiteindelijke realisatie ervan op weg te helpen. Gedeputeerde Mariëtte Pennarts maakte de beloning bekend tijdens de opening van de Inspiratiedag Games & Erfgoed, een initiatief van de Utrechtse Taskforce Innovatie. Pennarts ziet een koppeling van twee Utrechtse troeven: "Een groot deel van de gaming industry is in Utrecht gevestigd én we zijn rijk aan cultureel erfgoed: we herbergen 285 van de ongeveer 550 historische buitenplaatsen en parels als de Romeinse Limes, de Pyramide van Austerlitz en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit levert een nieuw publiek op voor erfgoed en een nieuwe markt voor gamingbedrijven."


De Inspiratiedag Games & Erfgoed en de ideeënwedstrijd worden tot 2018 jaarlijks herhaald. In 2013 wordt bekend welke stad zich in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa mag noemen. Naast Utrecht zijn Eindhoven, Maastricht, Leeuwarden en Den Haag kandidaat.

« Terug

Sluiten