Utrecht online shop stad nummer 1

maandag 08 oktober 2012

De grootste online shoppers van Nederland wonen in Utrecht. Dat blijkt uit een onderzoek van Post NL. Utrechters bezetten vorig jaar al de tweede plek in deze competitie, maar moesten toen nog Almere voor laten gaan. In 2010 was Houten koploper.


Online shoppen neemt elk jaar toe. Volgens pakketbezorger Post NL, het afgelopen jaar met weer 7%. Nederlanders bestelden in de eerste helft van 2012 gemiddeld bijna vijf keer iets bij een webwinkel.


De top tien van online shopplaatsen in Nederland ziet er als volgt uit: 1 Utrecht, 2 Den Haag, 3 Almere, 4 Eindhoven, 5 Amsterdam, 6 Amersfoort, 7 Zoetermeer, 8 Houten, 9 Leiden, 10 Rotterdam. Wat mensen beweegt om online te shoppen, geeft het onderzoek niet aan. Kleine plaatsen als Eelderwolde in Drenthe en Hemmen in Gelderland staan verrassend in de top vijftien. Bewoners in deze plaatsen hebben geen uitgebreid winkelcentrum in de buurt en kiezen daardoor wellicht voor online shopgemak. Toch gaat Utrecht – ondanks haar uitgebreide fysieke winkelaanbod – aan de leiding.

« Terug

Sluiten