Keurmerk voor Straatnieuws

dinsdag 01 november 2011

Straatnieuws (Utrecht), Het Straatjournaal (Haarlem), Z! (Amsterdam) en Haags Straatnieuws voeren voortaan een keurmerk op de covers van hun straatkranten. Dit is een reactie op de wildgroei aan straatkranten, waardoor het voor de consument onduidelijk is geworden wie of wat hij steunt met het kopen van de straatkrant. Dankzij het keurmerk ziet de koper voortaan in één oogopslag of de krant bonafide is.


Het keurmerk garandeert dat de straatkrant wordt gemaakt zonder winstoogmerk, geen structurele subsidie krijgt, lokaal wordt verspreid door geregistreerde verkopers, lid is van het INSP (International Network Street Papers), kwalitatief hoogwaardige journalistiek biedt en geen veredeld bedelproject is.

De vier straatkranten hopen dat het keurmerk de koper weer vertrouwen geeft in de krant. Dat vertrouwen liep de afgelopen jaren schade op door wildgroei aan straatkranten uit andere regio’s en zelfs uit het buitenland. In een uitzending van het TROS-televisieprogramma Radar werd onlangs aandacht besteed aan deze wildgroei.

« Terug

Sluiten