Frisse ideeën over de 3D print pen, die komen van kunstenaars

Set Up Utrecht (2 van 3).jpgdinsdag 26 april 2016

Soms lijkt de technologische ontwikkeling sneller te gaan dan we aan kunnen. Telkens opnieuw worden we gevraagd de mogelijkheden te begrijpen en een mening te vormen. SETUP, een gezelschap van creatieve technologen, kunstenaars en critici wil daar een handje bij helpen.

Uit de losse pols
Op 20 april onderzocht SETUP en de Bibliotheek Utrecht de mogelijkheden van de 3D print pen. ‘We zijn fan van dit apparaat: de combinatie van 3D printer en tekenen uit de vrije hand maakt het mogelijk om uit de losse pols organische vormen te maken.’

Educatie en de 3D print pen
‘Een paar maanden terug organiseerde SETUP al een bijeenkomst van mensen die de relatie tussen educatie en de 3D print pen wilden onderzoeken, en dat vonden we zo leuk dat er het weer wilden doen. Dit keer gaan we een andere kant op: beeldende kunst.’

Fantastische creaties
De 3D print pen wordt door velen gezien als een apparaat dat vooral handig is voor kleine decoratieve frutsels. Ongeveer zoals we in het begin ook zagen met haar grote broer, de 3D printer. Maar wanneer kunstenaars de 3D print pen in handen krijgen ontstaan er fantastische creaties die hinten naar de veel bredere mogelijkheden. 

Wat is SETUP?
SETUP ontstond in 2010 als een initiatief van drie Utrechtse partijen (z25NetNiet.orgBorn Digital), geïnspireerd door het succes van 'medialabs' in steden als Amsterdam en Rotterdam. Utrecht biedt met haar vele media-opleidingen, progressief denkende bewoners, en haar grote creatieve industrie een logische plek voor een organisatie als SETUP.

Bron: http://setup.nl/content/beeldende-kunst-en-de-3d-print-pen-0

« Terug

Sluiten