Utrechts bureau One Shoe wint publieksprijs voor Thuisarts.nl

thuisarts.jpgvrijdag 09 december 2016

Thuisarts.nl is bij de verkiezing ‘Website van het Jaar’ uitgeroepen tot de populairste website in de categorie Gezondheid. Daarmee heeft het bureau One Shoe, dat de site heeft ontwikkeld en gerealiseerd, de ultieme publieksprijs gewonnen.

Thuisarts.nl is de bekendste medische publieksinformatie website van Nederland, en is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Sinds de lancering in 2012 is Thuisarts uitgegroeid tot de meest bezochte website van de gezondheidszorg in Nederland. De website trekt maandelijks meer dan 1,6 miljoen bezoekers, en 90% van de huisartsen in Nederland gebruiken Thuisarts.nl als een ondersteunend instrument tijdens het consult.

Droomproject
De CEO van One Shoe, Michel van Velde, is enorm trots op deze prijs. “Het is prachtig dat de bezoekers ons uitgekozen hebben. Dat is natuurlijk wat je wil; dat de site tot een goed resultaat leidt in de praktijk. Onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum heeft uitgewezen dat Thuisarts.nl daadwerkelijk heeft geleid tot een afname van 12 procent bezoek aan de huisarts. Dat maakt Thuisarts.nl tot de nummer 1 showcase op het gebied van e-health.”

Wat is het geheim van het succes?
Om te beginnen natuurlijk dat er alleen maar gevalideerde content te vinden is, die is geschreven door huisartsen. Daarnaast is usability, vormgeving en vindbaarheid van groot belang. Van Velde: “De site is gebruiksvriendelijk en mooi vormgegeven. Daarnaast is ze technisch heel goed ingericht, waardoor deze goed wordt geïndexeerd door Google. Deze publieksprijs is voor One Shoe en NHG een beloning op de samenwerking en het werk van de afgelopen jaren. We zijn vooral trots op het feit dat de daadwerkelijke eindgebruikers Thuisarts zo hoog waarderen.” Het NHG werkt op dit moment samen met One Shoe verder aan de doorontwikkeling van Thuisarts.nl.

De verkiezing van Website van het Jaar is geïnitieerd door Emerce en MetrixLab en werd dit jaar voor de vijftiende keer gehouden. De uitreiking vond plaats in B.Amsterdam tijdens de feestelijke awardnight.

tekst: Anna Groot

« Terug

Sluiten