Mediawetenschapper Van Dijck universiteitshoogleraar in Utrecht

zondag 18 december 2016

Prof. dr. José van Dijck (1960) wordt per 1 januari 2017 benoemd tot universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Van Dijck is een vooraanstaand wetenschapper gespecialiseerd in mediawetenschappen en is president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Zij werd dit najaar door het maandblad Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van Nederland.

De Universiteit Utrecht heeft een selecte groep hoogleraren benoemd tot universiteitshoogleraren. Dit zijn wetenschappers van internationale topkwaliteit met discipline-overstijgende visie en uitstraling. Met Van Dijck staat de teller op 15 universiteitshoogleraren.

José van Dijck doet onderzoek op het gebied van mediatechnologie, digitale cultuur, sociale media en televisie en cultuur. Haar laatste boek, The Culture of Connectivity, is uitgegeven door Oxford University Press (2013). De komende jaren zal Van Dijck vooral onderzoek doen naar vraagstukken rond de digitale samenleving en mediacultuur bij de faculteit Geesteswetenschappen. Haar aanstelling in Utrecht heeft geen consequenties voor het voorzitterschap van de KNAW, dat loopt zoals gepland door tot medio 2018.

(Bron: Universiteit Utrecht)

« Terug

Sluiten