Utrecht verliest met Brouwer enthousiast promotor

anniebrouwer.jpg

Burgemeester Annie Brouwer - Korf bij een persconferentie in 2007 (foto: Ton van den Berg)

vrijdag 19 mei 2017

Met Annie Brouwer- Korf verliest Utrecht een enthousiaste promotor van onze stad. Brouwer was burgemeester van Utrecht in de periode van 1999 – 2007 en maakte de stad in een roerige tijd mee. Met haar persoonlijke aanpak wist burgemeester Brouwer het stadsbestuur in goede banen te leiden. Voormalig voorzitter van Leefbaar Utrecht, Broos Schnetz noemt haar “de beste burgemeester van Utrecht van de afgelopen tientallen jaren”.

In haar bestuursperiode speelde in Utrecht  een aantal grote gezichtsbepalende ontwikkelingen: de aanleg van Hoogwaardig Openbaar Vervoer, Het Utrecht Centrum Project en de bouw van Leidsche Rijn. Ook maakte Brouwer een aantal crises mee, die een beroep deden op een goede aanpak van crisiscommunicatie: De Ondieprellen, het trapincident, of het bouwkraanongeval op de Uithof. Bij de Ondieprellen muntte Brouwer de term “reltoerist” voor onruststokers die uit zijn op onlusten.

Annie Brouwer onderschreef het belang van communicatie en ze was ook wel eens te gast als spreker op bijeenkomsten van de UCK. Ook ontving zij onze kring op het stadhuis; bijvoorbeeld bij een bijeenkomst over citymarketing in 2008. 

Burgemeester Jan van Zanen vindt dat "wij in Annie Brouwer een zeer betrokken, doortastende en krachtige vrouw verliezen. Met haar overlijden verliezen we een indrukwekkend bestuurder. Zij was ruim acht jaar burgemeester van Utrecht in een bijzondere politiek bestuurlijke tijd. We gaan haar enorm missen. Utrecht en Nederland zijn haar veel dank verschuldigd." (www.utrecht.nl)

Voormalig fractievoorzitter van Leefbaar Utrecht noemt Brouwer: “ een gedreven en zeer betrokken burgemeester, die steeds de menselijke maat in het oog probeerde te houden en tegelijkertijd nooit moe werd om de promotie van die prachtige bruisende stad Utrecht te bevorderen. Zowel in de stad als daarbuiten” (www.nieuws030.nl)

Annie Brouwer – Korf werd 70 jaar. Op het stadhuis en in het Stadskantoor heeft de gemeente een condoleanceregister geopend.

« Terug

Sluiten