Summerschool voor vernieuwend journalistiek idee

summerschool.pngwoensdag 31 mei 2017

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) organiseert medio augustus een vijf dagende durende Summerschool ‘The Challenge’ voor laatstejaars Journalistiek of net afgestudeerde journalisten.

Vijf teams (van elk 2 tot 4 personen) nemen het tegen elkaar op om het beste idee te presenteren voor journalistieke vernieuwing. Het winnende team krijgt een subsidie van €20.000 voor de lancering van een start-up.

Divers
The Challenge is een coachings- en financieringstraject voor jongeren die de journalistieke sector willen vernieuwen. Dat kan bijvoorbeeld met een nieuwe tool, een platform, een app of een ander verdienmodel. Begeleiders van de Summerschool helpen de teams vijf dagen lang om hun idee te ontwikkelen en daarmee de basis te leggen voor een succesvolle onderneming.

Doorontwikkeling
Na de Summerschool werken de teams nog twee maanden verder aan hun plan. Tijdens de finale in oktober strijden de teams uiteindelijk om de buit voor de start-up. Wie de strijd wint, werkt nog een jaar lang, onder begeleiding van een coach, aan de doorontwikkeling van de start-up. SvdJ zorgt daarbij ook voor huisvesting.

Geheel verzorgd
De Summerschool vindt plaats van 16 t/m 20 augustus op een centrale plek in het land. Het SvdJ zorgt voor een inspirerende locatie, een slaapplaats en genoeg eten en drinken. Een all-inclusive experience dus. Aanmelden moet gebeuren voor 14 juni 2017. Lees hier meer details

 

« Terug

Sluiten