Twee nieuwe leden in bestuur Utrechtse Communicatiekring

Bestuur UCK 1 juni 2017.jpgdonderdag 01 juni 2017

Joost Spaapen en Mariska van Gelderen zijn nieuw toegetreden tot het bestuur van de Utrechtse Communicatiekring (UCK). Joost is de nieuwe penningmeester, hij volgt Raoul Zonnenberg op. Mariska vervangt Nienke van Helden in de rol als coördinator van de Programmacommissie.

Met de komst van Joost komt er na negen jaar een einde aan een indrukwekkende periode waarin Raoul op een gedegen manier invulling gaf aan het penningmeesterschap. In deze tijd verdubbelde het ledenaantal van de UCK ruim, naar momenteel 435 leden. Onder leiding van Raoul werd de UCK ook financieel heel gezond, met een heldere budgettering van activiteiten en bijbehorende jaarplanning en -overzichten.

Actief
Het bestuur zocht in Joost als actief UCK-lid - hij was de afgelopen jaren onder andere mede-organisator van onze populaire Lightningtalks - en in het dagelijks leven communicatiemanager bij Shell, met succes een nieuwe penningmeester. We zijn blij dat Joost deze voor ons belangrijke rol met veel enthousiasme nader invulling wil geven.

Uit Denktank
Mariska van Gelderen maakte eind vorig jaar indruk met de manier waarop zij - samen met diverse andere leden - aan de slag ging met de UCK Denktank. De Denktank hielp het Wegloophuis Utrecht geheel pro bono met het opnieuw vormgeven van hun communicatie. In korte tijd werd met succes veel werk verricht. Het betekende een enorme steun in de rug voor Wegloophuis Utrecht. 

Programma-aanbod
De leiding van de UCK Programmacommissie (met in totaal twaalf leden) bestaat al jaren uit twee bestuursleden. Zij vormen een cruciale link tussen het bestuur en de Programmacommissie die alle UCK-activiteiten organiseert. En een goed programma-aanbod is belangrijk voor onze leden. Marianne Kalkman vormde dat duo de afgelopen jaren met Nienke van Helden. Marianne blijft dat doen, nu dus met Mariska aan haar zijde. Nienke blijft wel bestuurslid, maar neemt de komende maanden vanwege grote drukte op het werk en privé even gas terug.

Bestuur UCK
Het voltallige UCK Bestuur bestaat nu uit: Koen van Tankeren (voorzitter), Alfred van de Pol (secretaris), Joost Spaapen (penningmeester), Marianne Kalkman (coördinatie programmacommissie), Mariska van Gelderen (coördinatie programmacommissie), Rogier van den Berg (website & social media), Hans Scholten (externe relaties) en Nienke van Helden (algemeen).

« Terug

Sluiten