Verkenner onderzoekt samenwerking DUIC en RTV Utrecht

Utrecht (12 van 31).jpgdinsdag 17 oktober 2017

Om te onderzoeken of samenwerking mogelijk is tussen de twee gegadigden (De Utrechtse Internet Courant en RTV Utrecht) die zich hebben gemeld voor een lokale omroep licentie in Utrecht, heeft de gemeente een externe verkenner aangesteld. De lokale uitzendlicentie wordt in Utrecht met ingang van april 2018 weer voor een nieuwe periode van vijf jaar gegund.

De Utrechtse licentie is al 15 jaar in handen van de parapluorganisatie RTV Utrecht, met Bingo FM (radio) en U-Stad (tv) als lokale zenders. Niet eerder bond een concurrent de strijd aan met RTV Utrecht voor deze licentie. Daarvoor kan per gemeente slechts één media-instelling worden aangewezen.

Helderheid
De onderzoeker die is aangesteld is Andra Leurdijk. Zij adviseert gemeenten over lokaal mediabeleid en is onder andere ook verkenner voor lokale omroep in Rotterdam. Ook daar hebben zich meer gegadigden gemeld voor de omroeplicentie.

De verwachting is dat de verkenning van Leurdijk in Utrecht binnen enkele weken helderheid geeft of samenwerking mogelijk is. Zo niet, dan moet er een keuze worden gemaakt voor één van de twee partijen. Bijzonder is dat in dat geval (achteraf) nog criteria moeten worden opgesteld, waaraan de gegadigden moet voldoen. 

Lees ook:
- LOUS bindt de licentie-strijd aan met RTV Utrecht
Transmediale aanpak vernieuwt (lokaal) mediabeleid
Deskundigen zijn somber over toekomst Utrechtse lokale publieke omroep
DUIC wil concessie lokale publieke omroep Utrecht veroveren
Ooggetuigen, politici en twitterende wijkagent verslaan Utrechtse media bij 'breaking nieuws'
Mediaruzie Utrecht steeds meer op scherp 
DUIC terug naar Raad voor Journalistiek om berichtgeving RTV Utrecht

« Terug

Sluiten