Janet van Essen en Peet van de Wiel van Podium: 'Hart voor de Utrechtse regio'

04-12-2006

Aan de Domstraat zit Podium, bureau voor educatieve communicatie. Projectleider Peet van de Wiel is al wat langer lid van de Communicatiekring. Communicatieadviseur Janet van Essen pas sinds de zomer. “Ik vind de UCK een goed netwerk van communicatieprofessionals,” zegt Janet. “En de lezingen gaan vaak over onderwerpen die een link hebben met Podium.” Peet: “Ik lees de nieuwsbrief altijd met veel plezier. Er staat informatie in die interessant is voor ons.”

Peet: “Educatieve communicatie is een ruim begrip. Er valt heel veel onder. Je zou kunnen zeggen dat we in de dingen die we maken altijd aan willen laten sluiten op de manier waarop mensen informatie opnemen. Dat kan op veel verschillende manieren. Iedereen leert nu eenmaal anders.”
Janet: “Zo maken we niet alleen lesmateriaal, maar ontwikkelen ook campagnes en richten bezoekerscentra is. Het Mobilion, het informatie- en communicatiecentrum van Rijkswaterstaat is er een voorbeeld van. Hier leren bezoekers alles over het wegennet, het klimaat en de visie op het waterbeheer. Andere bezoekerscentra die we hebben ingericht zijn het informatiecentrum voor de HSL in Leiderdorp. Een infocentrum voor de noord-zuidlijn bij Amsterdam Centraal, een informatiecentrum in Roermond over de aanleg van de A73.”
Peet: “Bij Podium werken vogels van verschillend pluimage. Dat varieert van pedagogen en docenten tot aan communicatiewetenschappers. Educatieve communicatie is een vak apart! Op de bijeenkomsten van de Communicatiekring is dit onderwerp nog niet veel aan bod geweest. Wellicht dat we daar eens een avond aan kunnen besteden.”
Janet: “Ik heb hart voor deze regio. Via de Utrechtse Communicatiekring blijven we op de hoogte van wat er op dit gebied in Utrecht speelt. Daarnaast vind ik het persoonlijk erg leuk en gezellig om met vakgenoten te praten en mensen uit Utrecht en omgeving te leren kennen.”


Op de foto:
links Janet van Essen en rechts Peet van de Wiel

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten