Spoorwegmuseum wint ToerNed Attractie Award 2005

25-01-2006

Het vernieuwde Spoorwegmuseum in Utrecht is gekozen tot beste attractie van Nederland in 2005 en heeft daarmee de ToerNed Attractie Award gewonnen. De prijs is 10 januari 2006 door directeur Paul van Vlijmen in ontvangst genomen.

De vakjury, bestaande uit exploitanten van recreatiebedrijven en leisureconsultants, vond dat het Spoorwegmuseum de prijs verdient vanwege de geslaagde verbinding die het legt tussen het tonen van een museale collectie en de wereld van attractieparken. Het museum wil zijn gasten naast inhoud ook plezier bieden. Dat is goed gelukt volgens de jury.

Nieuwe dimensie
Bijzondere waardering kreeg het Spoorwegmuseum voor onder meer de geslaagde wijze waarop hoogtepunten uit de wereld van de spoorwegen zijn uitgewerkt. Verder roemt de jury de inzet van acteurs en technologie, de wijze waarop het monumentale stationsgebouw gerestaureerd is en de 19e eeuwse sfeer die is doorgevoerd. De door het museum georganiseerde activiteiten, zoals Winter Station en een Harry Potter Feest, looft de jury eveneens. Het Spoorwegmuseum voegt een nieuwe dimensie toe aan dagrecreatieland, aldus de jury.

De Award werd eerder uitgereikt aan:
2001 Heineken Experience, Amsterdam
2002 Het Land van Ooit, Drunen
2003 Ravotapia, Ouwehands Dierenpark, Rhenen
2004 Toverland, Sevenum

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten