Content-, advertising- en technologie-startups gezocht voor groeiprogramma

02-02-2017

MediaMatters zoekt innovatieve en internationaal georiënteerde startups en scale-ups die actief zijn op het gebied van content, advertising en technologie, om toegevoegde waarde te bieden aan grote mediabedrijven. MediaMatters is de Nederlandse innovatie accelerator in de mediasector, gevestigd in Hilversum.

Het doel is om het innovatieproces binnen mediabedrijven te versnellen door ze te verbinden om innovatieve startups en scale-ups. MediaMatters is geen standaard groeiprogramma voor startups. Het programma biedt toegang tot belangrijke spelers in de Nederlandse media-industrie en de mogelijkheid om nieuwe business-concepten te ontwikkelen met de deelnemende mediabedrijven als launching partner. Intensieve coaching en training zijn ook opgenomen in het programma.

Publiek binden
Tot nu toe nemen zes bedrijven deelnemen aan het programma voor 2017: de publieke omroepen NPO, AVROTROS en EO, de dagbladen NRC Handelsblad en het Nederlands Dagblad en het weekblad De Groene Amsterdammer. De uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd verschillen, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun bestaande publiek beter aan zich te binden en nieuw en jonger publiek te vinden.

iMMovator
Innovatieve startups en scale-ups die oplossingen bieden die mediabedrijven in staat stellen deze uitdagingen het hoofd te bieden, worden nadrukkelijk uitgenodigd om zich aan te melden. MediaMatters is een project van stichting iMMovator. Het versterkt het innovatie ecosysteem in de media en biedt een gestructureerde aanpak om innovatie binnen mediabedrijven te versnellen.


« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten