CampusDoc Film Festival springplank voor jonge documentairemakers

CampusDoc Filmfestival.jpg06-06-2018

Voor de achtste keer staat Utrecht half juni in het teken van het CampusDoc Film Festival (CDFF). In het weekend van 16 en 17 juni presenteren studenten van de CampusDoc minor aan de Hogeschool Utrecht tien korte documentaires. Ook zijn er 25 documentaires van jonge makers van over de hele wereld te zien.

Twintig getalenteerde studenten Journalistiek hebben onder leiding van professionals in duo’s de documentaires in een halfjaar geproduceerd. Deze films worden zaterdag 16 en zondag 17 juni tussen 10.00 en 15.00 uur vertoond in het Louis Hartlooper Complex aan het Ledig Erf. Een onafhankelijke jury bestaande uit o.a. Dominique Mollee (Hollandse Hoogte) en Bert Jan Hendriks (RTL Z) maakt na afloop bekend wie dít jaar de winnaar van het festival is. Daarnaast kan er door de bezoekers gestemd worden voor de publieksprijs. 

Wereldwijd
Eerder gemaakte CampusDoc producties zijn vertoond op filmfestivals in Seattle, Manchester, Cork, Tokyo, Rome, en Doha (Qatar). Veel documentaires zijn uitgezonden door regionale tv-stations of NPO2 Doc.

Vol programma
De volgende documentaires zijn in een al bijna uitverkocht Louis Hartlooper Complex te zien: De Veteraan, Betere dagen, Vechtlust, Lili, Ons Café, The Art of Disrespect, Bijna Vrij, Afro Bros, Verslaafd aan God, en Non Stop. Naast de ‘Utrechtse’ producties zijn er 25 documentaires te zien van studenten verbonden aan Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool van Amsterdam en Fontys Hogeschool (Tilburg). En er worden documentaires vertoond van studenten uit Engeland, Verenigde Staten, Spanje, Ierland en Zuid Afrika. En er zijn dit jaar  gastdocenten uit Cork, Manchester en Mechelen.

Internationaal
CampusDocis een minor van de Hogeschool Utrecht en een initiatief van UCK-lid John Driedonks die er in slaagt het daaraan gekoppelde filmfestival elk jaar weer te laten groeien. “Het festival ontwikkelt zich tot een internationaal platform voor journalistiek en media studenten die vaak hun eerste docu aan de wereld laten zien”, laat John trots weten.

Volledig traject
Tijdens de minor produceren studenten een half jaar een korte documentaire en ontwikkelen een distributiestrategie, inclusief een crowdfund campagne ter financiering. De twintig studenten krijgen les in het produceren en maken van documentaires en het in de markt zetten van hun producties. Zij volgden daarvoor onder meer twee weken colleges in New York aan de City University.

Ga voor tickets naar CampusDoc.net

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten