Grondlegger en oud-bestuurslid UCK Ernst Mol overleden

11-06-2018

Ernst Mol is overleden. Ernst was (in 1973) één van de initiatiefnemers van de communicatieclub die de voorloper was van wat nu officieel de Utrechtse Communicatiekring is. Hij was ook als secretaris van de UCK actief. We zijn hem zeer dankbaar voor wat hij voor de UCK heeft gedaan. Eveneens oud UCK-lid Armand Leenaers eert Ernst daarvoor met onderstaand in memoriam.

Op 6 juni jongstleden is overleden op 78-jarige leeftijd oud-UCK lid Ernst Mol. Ernst was een doorgewinterde PR-adviseur, bedrijfsjournalist en communicatieman in hart en nieren. Geboren en getogen in Rotterdam en daar vele jaren werkzaam voor SHV maakte hij later de overstap naar Vianen. Zo kwam hij te wonen en werken in de regio Midden-Nederland bij onder andere FME en ABN AMRO.

Ik leerde hem kennen als mijn voorganger bij de Kamer van Koophandel in Utrecht. Zijn hartelijkheid en soepele omgang met mensen, tegenwoordig noemen we dat netwerken, was authentiek en maakte indruk op mij. Wat opviel was zijn opgewektheid en positieve houding. Ernst kreeg daardoor veel gedaan; het was public relations op zijn best.

Ook bij de Utrechtse Communicatiekring heeft hij zijn sporen nagelaten. Ernst hoorde tot het groepje communicatiemensen dat in de zeventiger jaren het initiatief nam voor de Utrechtse PR- en voorlichtingskring. Hij behoort daarmee tot de oprichters van de voorloper van de UCK. Toen ik het in 1998 van hem overnam bij de KvK, kreeg Ernst meer tijd en werd hij secretaris van de UCK. Hij genoot van de omgang met jonge, creatieve mensen, mocht graag schrijven en heeft zich onder andere ingezet voor de eerste volwaardige website.

Volgens Noud Cornelissen, oud-voorzitter van de UCK, was Ernst een PR-man waarbij die letters nog stonden voor Public Relations. “Aan het eind van de vorige eeuw zetten we forse stappen om online te gaan. Dat was toen nog de nieuwe website. De relatie kwam altijd als eerste bij Ernst. Het was Ernst die in het bestuur benadrukte dat ‘professionals die elkaar ontmoeten’ de kerntaak was en moest zijn van de UCK. Daar leverde hij overigens een forse bijdrage aan. Hij kende iedereen in Utrecht en omgeving en wist uitstekende gastsprekers te strikken. Ernst was een prettige, zeer aangename collega en gelukkig niet al te ernstig. Met een goed gevoel blijf ik hem herinneren.”

Mede door Ernst Mol werd de UCK een bruisende vereniging. Wij gedenken hem met dankbaarheid en respect voor wie hij was en wat hij voor ons vak betekend heeft. Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte toe is deze moeilijke tijd.

Armand Leenaers (met dank aan Noud Cornelissen en Karel Winkelaar)

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten