Utrechtse lector Reint Jan Renes vertrekt naar HvA in Amsterdam

26-03-2019

Utrechts gedragswetenschapper en lector Reint Jan Renes verlaat over een maand de Hogeschool Utrecht. Hij gaat per 1 mei aan de slag bij het lectoraat ‘Psychologie voor een duurzame stad’ aan de Hogeschool voor Amsterdam (HvA).

Renes was sinds 2011 aan de HU in Utrecht verbonden als gedragswetenschapper en lector Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein (PubLab). Samen met zijn onderzoekers zette hij het PubLab op voor onderzoek naar communicatie en gedragsbeïnvloeding, vooral op het terrein van gezondheid, voeding, mobiliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Masterclasses voor de UCK

Door de Utrechtse Communicatiekring (UCK) werd Dr. Reint Jan Renes regelmatig gevraagd om masterclasses of themabijeenkomsten over gedragsverandering te verzorgen. In oktober 2017 deed hij dat in een masterclass ‘Ontwerpen voor Gedragsverandering’ voor onze leden. We zijn dankbaar voor zijn vele bijdragen voor onze club en hopen hem ook in de toekomst bij onze club te mogen ontvangen. We wensen Reint Jan alle succes bij de HvA.

Bijdragen aan duurzamer Nederland

Bij de HvA gaat Renes aan de slag bij het onlangs opgerichte lectoraat ‘Psychologie voor een duurzame stad’. Hij wil hiermee bijdragen aan een duurzamer Nederland. De gedragswetenschapper kijkt uit naar zijn nieuwe baan bij het nieuwe lectoraat. Renes op de website van de HvA: “De duurzaamheidstransitie is een transitie die de samenleving de komende dertig, veertig jaar bezighoudt. Als lectoraat zullen we zorgvuldig afwegen op welke projecten we ons gaan focussen en met welke partijen we gaan samenwerken. Maar dat de urgentie er is, staat vast. Voor dit nieuwe lectoraat is er geen beter moment om in actie te komen dan nu.”

Renes is gespecialiseerd in de psychologie van maatschappelijke vraagstukken en gedragsverandering. Hij was acht jaar verbonden aan de HU in Utrecht. Voor zijn baan voor de Hogeschool Utrecht was Renes universitair hoofddocent bij de vakgroep Strategische Communicatie van Wageningen University & Research.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Geen resultaten gevonden

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten