Oprichter SMC030 Mischa Coster vertrekt

mischa coster.jpg05-09-2019

SMC030-oprichter Mischa Coster neemt afscheid als bestuurslid van de Utrechtse Social Media Club. Hij was tien jaar bij deze SMC-chapter betrokken. SMC030 is de langst levende SMC van Nederland.

De eerste bijeenkomsten vonden tien jaar geleden plaats in S2M Maarssen, later kwam de  binnenstad van Utrecht in beeld. SMC030 begon in maart 2010. In de hoogtij jaren kwamen honderden leden tegelijk op de bijeenkomsten af en SMC030 groeide als kool. Dat is in de loop der jaren wel afgelopen, maar tegenwoordig komen nog steeds gemiddeld 40 deelnemers op de bijeenkomsten af. “Na tien jaar is dit een mooi moment om als bestuurslid te vertrekken,” vertelt Mischa Coster in een gesprek met de Utrechtse Communicatiekring. Hij wil zich meer toeleggen op zijn nieuwe bestuursrol bij het Nederlands Instituut voor Psychologen. Hij is zelf psycholoog van beroep. 

Bron van inspiratie
“De SMC030 is voor velen een bron van inspiratie, kennis en sociaal contact. Met passie heb ik in deze club een rol vervuld, maar het is lastig te combineren met mijn andere vrijwilligersrol en mijn bedrijf Grey Matters. Bovendien is het tijd voor iets nieuws.” Coster zegt dat het vakgebied behoorlijk is veranderd. Bij de oprichting van SMC030 was social media bij organisaties nog los ingevuld. Zo was er een aparte social media manager. Tegenwoordig is social media veel meer geïntegreerd in rollen, zoals in marketingcommunicatie of online media. “Onze eerste bijeenkomsten gingen vooral over social media in de zorg of in de automative’. Dat soort bijeenkomsten hebben we niet meer. Bovendien kijken wij ook breder naar ontwikkelingen in het vakgebied. Dat is wel veranderd.”

"Bijeenkomsten in zalen tot 300 personen"
Coster ziet nog meer veranderingen in tien jaar tijd. “Sponsoring is moeilijker geworden. Onze bijeenkomsten waren vaak in zalen tot 300 personen, in verschillende plekken in de binnenstad van Utrecht. En iedereen kon zonder kosten onze bijeenkomsten bezoeken. Bedrijven vonden ons interessant door de vele bezoekers die we meebrachten. Ze wilden graag aandacht op social media. De aantallen van voorheen halen we nu niet meer, ook zitten we nu op een vaste locatie in de Ganspoort in Utrecht. Maar de mensen die naar de bijeenkomsten komen vormen wel een harde kern. Zij krijgen tweemaandelijks een uniek kijkje in het specifieke online of social media vak.”

Blijft bijeenkomsten bezoeken
Coster geeft aan de bijeenkomsten van SMC030 te blijven bezoeken, ook na zijn vertrek in het bestuur. “Het bestuur is nieuwe plannen aan het ontwikkelen. Er moet veel gebeuren om de club interessant te houden. Goed dat zij het blijven voortzetten, straks met een nieuwe insteek! Maar daar kan ik helaas nog niets over zeggen behalve dat je verrast zult blijven.”

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten