Utrechtse studio maakt clip Kinderen voor Kinderen

jjm_persfoto_-_kleiner_4.jpg01-09-2019

De Utrechtse animatiestudio Job, Joris en Marieke maakte een bijzondere videoclip voor het BNN/VARA-programma Kinderen voor Kinderen. De video is gemaakt ter ere van het veertigjarig bestaan van het kinderkoor. Afgelopen vrijdag 30 augustus kwam de video online. Hierin is de nieuwste single van Kinderen voor Kinderen ‘Reis mee!’ te horen.

De videoclip is bijzonder, omdat de koorleden en Jochem Myjer in deze clip, anders dan anders, terug zijn te zien in de vorm van populaire animatiefiguurtjes. De single is geschreven door cabaretier en kinderboekenschrijver Jochem Myjer en producer Tjeerd P. Oosterhuis, zij zijn verantwoordelijk voor de tekst en muziek.

Hoge Ogen
Het trio Job, Joris en Marieke gooien met hun werk ook internationaal hoge ogen. Ze wonnen in april dit jaar de prestigieuze internationale Emmy Kids Award voor hun animatiefilm ‘Kop Op’. Dat was in de categorie animatie. Hun studio is gevestigd aan het Hooghiemstraplein bij het Utrechtse Griftpark.

Eerder gastspreker bij de UCK
Joris Oprins van de animatiestudio was onze gastspreker in september 2017 bij de themabijeenkomst over de Nederlandse filmwereld. 

Eerder hebben ze bekend werk gemaakt, zoals de videoclip van Gers Pardoel 'Spring maar achterop' en de animatie voor de start van de Tour de France in Utrecht (2015). Wereldberoemd werden ze toen ze filmprijzen wonnen voor hun film 'MUTE' (2013) en een Oscar-nominatie voor 'A Single Life' (2014).

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
jjm_persfoto_-_kleiner_4.jpg52,1 kBimage/jpegdownload

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten