Fossiele reclame verdwijnt uit openbare ruimte stad Utrecht

fossiele reclame.jpgdinsdag 28 december 2021

De Utrechtse gemeenteraad heeft een voorstel aangenomen waarmee reclame voor onder andere vliegvakanties en vervuilende auto’s in de toekomst niet meer getoond mogen worden in reclamezuilen, bushokjes, lichtmasten en steigerdoeken waarvoor exploitanten een contract hebben met de gemeente.

Utrecht volgt hiermee het voorbeeld van Den Haag en Amsterdam. Het gaat om reclame voor fossiele brandstoffen en producten en diensten die daarmee te maken hebben. Omdat sommige contracten met exploitanten een looptijd hebben tot 2032 kan het nog even duren voordat de voorgenomen maatregel ook zichtbaar is in het Utrechtse straatbeeld.

De Partij voor de Dieren kwam met het initiatief om fossiele reclame te weren. Door steun van de ChristenUnie, DENK, GroenLinks, PvdA, SP en Student & Starter kreeg het voorstel een meerderheid in de raad. De Partij voor de Dieren stelt dat een verbod op fossiele reclame een logisch vervolg is op reeds bestaande verboden voor reclames voor tabak, alcohol en geneesmiddelen en geheel past bij stappen tegen klimaatverandering.

Labels
Nieuws

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten