UCK bezoekt jubilerende Domtoren 'die langzaam wordt uitgepakt'

DOMBEZOEK6_EIGENFOTO.jpeg02-07-2024

De Domtoren wordt langzaam van bovenaf uitgepakt. Reden voor een UCK-bijeenkomst op 25 juni 2024 in de Domtoren zelf. Stichting Utrecht Marketing organiseert vele samenwerkingen en activiteiten om onze toren zichtbaar te maken voor iedereen in het kader van De Dom pakt uit. Dit keer waren wij te gast.

We kregen een vlammend verhaal voorgeschoteld door Teun Bonenkamp van Utrecht Marketing. Hij vertelde hoe het merk Utrecht samenhangt met de Domtoren. Hoe de Domkerk, de Domtoren, Dom Under en Paleis Lofen samenwerken aan een warm hart van onze stad. 7 jaar stond de Domtoren voor renovatie in de steigers. Daardoor dachten bezoekers vaak dat de Domtoren niet toegankelijk was. Ook zagen vele basisschoolkinderen de Dom nooit zonder steigers. Daarom zijn er nu samenwerkingen met scholen en is de Michaëlskapel in juli en augustus bioscoop.

Bekijk de bijeenkomst terug in video:

Traploopwedstrijd
Ook is er in september een traploopwedstrijd voor wie denkt dat hij/zij onder de 2,21 minuten de 465 treden kan beklimmen. Tot slot was de storm waardoor het middenschip instortte, midden in de zomer. Op 1 augustus is dit 350 jaar geleden en dan is er een uitgebreid programma op het Domplein. We hoorden de communicatiestrategie achter het programma.

Met zo'n 30 UCK-leden beklommen we na afloop van de bijeenkomst de toren. Voor sommigen was dit jaren geleden, voor anderen was het de eerste keer. Ook de borrel op het Domplein was zeer geslaagd.

Video: Jorrit Spaapen Ferringa.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
DOMBEZOEK1_EIGENFOTO.jpeg146,9 kBimage/jpegdownload
DOMBEZOEK2_EIGENFOTO.jpeg244,9 kBimage/jpegdownload
DOMBEZOEK3_EIGENFOTO.jpeg277,0 kBimage/jpegdownload
DOMBEZOEK5_EIGENFOTO.jpeg222,7 kBimage/jpegdownload
DOMBEZOEK6_EIGENFOTO.jpeg292,9 kBimage/jpegdownload

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten