Provinciale website stimuleert maatschappelijke inzet

vrijdag 10 februari 2006

De provincie Utrecht is gestart met een nieuwe site met praktische informatie over vrijwilligerswerk. De site bevat onder meer een alfabetische gids van vrijwilligersorganisaties in de provincie Utrecht en een vacaturebank voor vrijwilligers.

De site gaat nu nog vooral over zorg en welzijn. Dit voorjaar komen daar cultuur, sport, natuur en milieu bij.

De site is onderdeel van de Sociale Agenda van de provincie Utrecht. Versterking van vrijwilligerswerk en mantelzorg staat hoog op deze agenda. Groei van het aantal vrijwilligers, werving van nieuwe groepen vrijwilligers en verbetering van de kwaliteit van het vrijwilligerswerk en de mantelzorg zijn belangrijke speerpunten van de provincie Utrecht.

Wat staat er op de site?
Wie wil weten hoe hoog de belastingsvrije onkostenvergoeding in 2006 voor vrijwilligers is, surft naar Dossiers en kijkt bij Financiƫn. Daar staat ook welke onkostenvergoeding een vrijwilliger met een bijstandsuitkering mag ontvangen. En in het dossier Wet- en regelgeving lees je bijvoorbeeld onder welke voorwaarden alcohol geschonken mag worden in het clubgebouw. Er is ook een dossier PR en Communicatie. In De Gids staat een overzicht van organisaties voor maatschappelijke inzet.

Wie zich maatschappelijk wil inzetten voor vrijwilligerswerk of mantelzorg kan in Vacatures zoeken op plaats, sector en soort werk. De vacaturebank wordt nog gevuld. Praktisch is de rubriek Aanbod, waar ondernemingen op gunstige voorwaarden diensten of goederen aanbieden aan maatschappelijke organisaties. Gratis visitekaartjes bijvoorbeeld, tegen verzendkosten. www.vrijwilligerswijzer-utrecht.nl

« Terug

Sluiten