UCK, vereniging voor werkenden en studenten

woensdag 01 februari 2006

Scom-student Floor van Riet schreef een artikel in Contxt over de Utrechtse Communicatiekring.

Interview van Floor van Riet met Robbert Jan Sabel

o Wanneer is UCK opgericht?
De UCK bestaat 17 jaar.

o UCK 2005; meer dan 250 leden, maandelijkse activiteiten en een vernieuwde website. Welke ontwikkelingen hebben UCK zo groot en succesvol gemaakt? Ik denk dat de UCK is meegegroeid met het toenemende aantal communicatiemensen in ons land (en onze regio). Ons vak is de afgelopen jaren flink gegroeid, kwantitatief en kwalitatief. En dat geldt ook voor de UCK. Dat we konden meegroeien, komt dankzij de inzet van een grote groep (bestuurs)leden die de UCK-bijeenkomsten elke keer weer tot een succes maken.

o Er zijn maar enkele studenten lid van UCK. Waarom zouden studenten zich aanmelden bij de UCK en waarom niet? Als ik nog student was, dan wist ik het wel. Je kunt je binnen de UCK goed oriënteren op het communicatievak. Zo ontdek je welke kant je op wilt. En je ontmoet mensen die ertoe doen in de communicatiewereld. Handig als je op zoek bent naar een stageplaats of een (bij)baan. Een reden om je niet aan te melden, vind ik moeilijk om te bedenken.

o Welke voordelen biedt het UCK-lidmaatschap? Je betaalt als student een gereduceerd contributiebedrag en hebt daarmee toegang tot superinteressante bijeenkomsten over actuele onderwerpen, netwerkbijeenkomsten, masterclasses voor verdere verdieping en het jaarlijkse kringuitje. Verder ontvang je ons digitale magazine U-zine en heb je toegang tot het ledendeel van de site.

o UCK is niet bekend onder studenten. Kunt u daar een verklaring voor geven? Ik denk dat we nog niet zo bekend zijn, doordat we ons als UCK totnogtoe weinig op studenten hebben gericht. Het studentenlidmaatschap bestaat nog maar net. We gaan meer doen aan die naamsbekendheid. Een mix van werkenden en studenten is tenslotte voor alle UCK-leden interessant. Studenten kunnen leren van de praktijkervaring van werkenden, andersom maken de werkenden kennis met de nieuwste inzichten die op de hogeschool en universiteit worden gedoceerd.

o Wat is uw motivatie om lid te zijn van UCK? Ik vind het erg leuk om in mijn eigen stad vakgenoten te ontmoeten. Wat mij bovendien aanspreekt aan de UCK is dat we het communicatievak serieus nemen, maar ook weer niet té. Ik ken veel UCK-leden die het vak met een knipoog bekijken. Met relativerende humor. Dat spreekt mij erg aan.

o Wat kunnen we de komende jaren van UCK verwachten? We gaan door op de ingeslagen weg. Met een aansprekend programma van activiteiten. Verder ontstaan er voortdurend allerlei nieuwe initiatieven. Via onze website houden we je daarvan op de hoogte.

o UCK en het Instituut voor Communicatiemanagement zouden de basis kunnen vormen voor een toekomstig project. Hoe denkt u daar over? Goed idee. We werken ook al samen met de universiteit, waarmee we samen de masterclasses verzorgen. Andersom houden UCK-leden af en toe lezingen voor universitaire studenten. Ook met de Hogeschool Utrecht werken we samen. Dit soort samenwerkingen zoeken we actief. Dus laten we dat idee verder uitwerken.

« Terug

Sluiten