Whatsapp groep Stichtse Vecht voor journalisten

iphone met whatsapp.jpgwoensdag 16 maart 2016

Gemeente Stichtse Vecht gaat een Whatsapp-groep starten voor lokale journalisten. Op deze manier kan de pers snel met deze gemeente communiceren. Keiharde belofte: de gemeente is 24-7 bereikbaar en antwoordt binnen 4 uur.

Opmerkelijk nieuws dat door de Gooi- en Eemlander wordt gebracht en ook is opgemerkt door Van Luyken PR. Het bureau besteedt deze week een mooie blog aan dit novum.

Burgemeester
Volgens de Gooi- en Eemlander dankt de gemeente dit verfrissende persbeleid aan burgemeester Marc Witteman, die vorig jaar naar Stichtse Vecht kwam. Sinds diens komst valt Stichtse Vecht op door een serie aan vernieuwende en verfrissende initiatieven. Zo kwam Witteman vorige week in het nieuws door zijn aanstaande 4 mei-speech uit te besteden aan een 5VWO-klas uit zijn gemeente. De winnende speech spreekt Witteman op Dodenherdenking uit.

Actieplan
De Whatsapp-groep met de lokale journalisten is één van de speerpunten in het nieuwe persplan dat weer onderdeel uitmaakt van het actieprogramma online communicatie 2016-2019. De dienstverlening en informatievoorziening van Stichtse Vecht moeten meer op maat en doelgroepgericht. Om dat mogelijk te maken, investeert de gemeente de komende jaren in digitale communicatiemiddelen (nieuwsbrief, gemeenteapp en WhatsApp).

‘Beloning’
Een vernieuwende regel is dat journalisten die naar persbijeenkomsten komen, worden beloond. De gemeente verstuurt namelijk van tevoren geen persberichten meer. Journalisten die langskomen, hebben op die manier een voorsprong ten opzichte van verslaggevers die de bijeenkomst laat schieten.

Lees hier de volledige blog op de site van Van Luyken PR:
http://www.vanluyken.nl/blog/93-verfrissend-gemeentelijk-persbeleid-verdient-like/page/1

« Terug

Sluiten