Nieuwegein TV van start

Nieuwegeintv_logo.pngzaterdag 19 maart 2016

In Nieuwegein is de nieuws en actualiteiten website Nieuwegeintv.nl gestart. Een van de betrokkenen van het eerste uur is UCK-lid Raymond de Jong. Nieuwegein TV wil bewoners van Nieuwegein een combinatie van informatieve nieuwsberichten met foto’s en video’s over en uit de gemeente bieden.

De initiatiefnemers van
Nieuwegein TV richten zich op een grote sociale betrokkenheid. De focus ligt de eerste maanden daarom op het starten van samenwerking met bedrijven, verenigingen en instanties. 

Ervaring
Deze opzet is voor initiatiefnemer Alex Kok van Alko Media niet nieuw, hij runt al zeven het vergelijkbare en succesvolle Woerden.TV met maandelijks 50.000 unieke sitebezoekers. Lokale journalistieke kennis wordt in Nieuwegein - naast de betrokkenheid van Raymond de Jong als journalist en videomaker - ook verzekerd door de betrokkenheid van Edward van Cuilenborg als eindredacteur. Van Cuilenborg is bekend als sportjournalist en presentator van diverse tv-programma's.

Steeds belangrijker
Van Cuilenborg heeft er zin in: "We nemen de ervaring uit Woerden mee en gaan er hard aan werken om ook in Nieuwegein een top kanaal te realiseren.” Raymond de Jong: "Lokaal nieuws wordt steeds belangrijker om je echt te onderscheiden als nieuwsmedium. We gaan ook social media en goede videocontent goed inzetten, zodat er een grote lokale betrokkenheid ontstaat."

Alko Media heeft voor Woerdens nieuws een samenwerking met RTV Utrecht. Een zelfde uitwisseling met lokaal nieuws en video’s wordt ook in Nieuwegein opgezet. 

« Terug

Sluiten