Fors banenverlies bij RTV Utrecht

RTV-utrecht.jpgvrijdag 18 maart 2016

Direct gevolg van nieuwe Mediawet

Bij regionale omroep RTV Utrecht is op korte en langere termijn banenverlies onvermijdelijk. Dat geeft directeur Paul van der Lugt desgevraagd aan. Om hoeveel mensen het precies gaat kan Van der Lugt nu nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat de omroep vooral wil snijden in ondersteunend personeel en technici. Journalistieke krachten worden zoveel mogelijk gespaard.

De bevestiging van Van der Lucht komt daags nadat Omroep Brabant aankondigt dat daar tientallen banen verdwijnen als gevolg van de bezuinigingen die het Kabinet doorvoert. Deze week stemde de Eerste Kamer in met Mediawet van staatssecretaris Dekker van Cultuur. Op alle regionale omroepen wordt de komende jaren naar rato bezuinigd. RTV Utrecht behoort tot de middelgrote regionale omroepen in ons land en zal die pijn dus ook gaan voelen.

Intern
Medewerkers van RTV Utrecht zijn eerder deze week al door Van der Lugt ingelicht over het naderende onheil. Intern heerst er een bedrukte sfeer omdat wel duidelijk is dat er mensen uit moeten, maar nog niet wie precies. Die onduidelijkheid knaagt aan de medewerkers.

Zomer
Van der Lugt geeft aan dat die onzekerheid in elk geval nog tot de zomer zal blijven bestaan omdat eerst precies moet worden bekeken wat de gevolgen zijn van de bezuinigingsmaatregelen uit Den Haag. In ROOS-verband (de overkoepelende organisatie voor regionale omroepen) werkt RTV Utrecht met de collega’s uit de andere regio’s in ons land aan een plan van aanpak om de klappen zo goed mogelijk op te vangen.

« Terug

Sluiten