Commotie over radio-interview ProRail woordvoerder

On Air.jpgvrijdag 25 maart 2016

Een radio-interview dat ProRail-woordvoerster Mercedes Grootscholten donderdagochtend aan RTV Utrecht gaf, krijgt veel aandacht omdat luisteraars dachten dat Grootscholten aangeschoten was, omdat ze niet bijzonder goed uit haar woorden kwam.

Ook bij de RTV Utrecht-redactie dachten ze dit en daarom belden ze de woordvoerster na de opname nogmaals om na te vragen hoe dat zat. Daarop gaf Grootscholten aan uit haar bed te zijn gebeld en ‘geen ochtendmens’ te zijn. RTV Utrecht besteedde daar weer een nieuwsbericht aan, hetgeen de omroep ook weer op afkeurende reacties kwam te staan.

Aandacht
Het item werd opgepikt door onder andere Radio 538 en Communicatie Online en ook op social media gaat het fragment rond. Voor onze redactie was Grootscholten niet bereikbaar voor commentaar op de affaire vanwege haar werk bij voorbereidingen die ProRail treft voor grootschalige werkzaamheden in het Paasweekend.

Ongelukkig
Marina Hart Nibbrig, manager Merk & Reputatie bij ProRail benadrukt desgevraagd dat er sprake is van een ongelukkige situatie. “Mijn collega werd vroeg in de ochtend letterlijk uit haar bed gebeld. Ze was nog niet helemaal wakker en kwam daardoor niet goed uit haar woorden”, aldus Hart Nibbrig. “Er is dan ook absoluut geen sprake van dat ze dronken zou zijn geweest, zoals op sommige plekken wordt gesuggereerd.”

In actie
Grootscholten is bij ProRail woordvoerder voor onder andere Utrecht Centraal Station. Komend Paasweekend komt ze weer in actie als daar de klok rond uitgebreide werkzaamheden zijn en het treinverkeer van en naar Utrecht CS zeer beperkt is. 

Beluister hier het bewuste radio-interview bij RTV Utrecht

« Terug

Sluiten