Utrechtse Galjaardjury beoordeelt project Dierenwelzijn

dinsdag 04 april 2017

De Utrechtse Regionale Galjaardjury heeft haar oordeel uitgesproken over de Utrechtse inzending voor de Galjaardprijs. Het aantal Utrechtse inzendingen bleef beperkt tot één: een project van JT&P Communicatie voor de Instantie voor Dierenwelzijn Utrecht. Er waren meer inzendingen uit Utrecht, maar die werden door de landelijke commissie beoordeelt als landelijke projecten. Deze worden beoordeeld door de landelijke jury.

De Utrechtse jury vindt dat de Instantie voor Dierenwelzijn met de gekozen aanpak haar nek heeft uitgestoken en proactief naar buiten is getreden met een moeilijk onderwerp. Daarbij is gekozen voor een anders-dan-anders aanpak. De jury heeft waardering voor de keuze om het adagium intern = extern serieus te nemen en die ook werkelijk gevolg te geven. De jury is ervan overtuigd dat deze aanpak de doelstelling van de IVD ondersteunt; te weten het welzijn van dieren bevorderen. De jury is echter niet overtuigd van de impact op verschillende doelgroepen van de IVD. De IVD heeft gekozen voor een gedegen aanpak, maar de jury is niet van mening dat deze aanpak een innovatie in het vakgebied kan worden genoemd. Dat was wellicht met dit onderwerp en in deze context ook een te grote opgave.

De Galjaardprijs is een initiatief van beroepsvereniging Logeion om innovatieve, inspirerende en impactvolle projecten op het gebied van publieke communicatie in het zonnetje te zetten. De uitreiking van de landelijke Galjaardprijs is op 11 mei 2017. De Utrechtse jury bestond uit Ilse Heemskerk, Jan Willem Schouw en Hans Scholten.

« Terug

Sluiten