Utrecht European city of the year?

utrecht-887134_1920.jpgdinsdag 11 april 2017

Utrecht staat op de lijst van 10 steden die zijn genomineerd voor de European City of the Year Award 2018. Deze lijst is opgesteld door het Britse Academy of Urbanism. Of Utrecht deze titel ook echt mag dragen weten we in november als de winnende stad wordt bekend gemaakt.

Het Britse instituut bezoekt jaarlijks steden en beoordeelt deze onder andere op goed bestuur, een onderscheidend lokaal karakter, duurzaamheid en Welzijn. In het bijzonder heeft de jury dit jaar vooral gelet op naoorlogse stadsvernieuwing. Eerdere winnaars waren Kopenhagen, Berlijn, Lissabon en Antwerpen. De stad  Utrecht gaat voor detitel Europese stad van het jaar 2018 de strijd aan met plaatsen als Bilbao, Gent, Wenen en Zurich. 

In 2013 riep BBC Travel de Domstad al uit tot 'Happiest place to be" en bestempelde de Europese Commissie Utrecht als meest competitieve regio's in Europa, nog voor Regio's als London en München. CNN Travel noemde Utrecht het nieuwe Amsterdam en Lonely Planet ontdekte onze stad als 'One of the worlds 10 Unsung Places'.

Lees ook op deze site: Utrecht mooiste grachtenstad

« Terug

Sluiten