Communicatiehond Alpha van Initium next brengt sfeer op kantoor

initium next.jpgwoensdag 05 april 2017

Het gebeurt steeds vaker dat je bij een bezoek aan een communicatiebureau een kwispelende viervoeter je tegemoet komt. Toeval? Of is hier wellicht sprake van een trend? Wat doet een hond met de sfeer en met de medewerkers? De redactie van de Communicatiekring is op onderzoek uitgegaan. Dit is deel 1 van een wekelijkse rubriek over communicatiehonden van creatieve bureaus.

Ontwerpbureau Initium next is gevestigd in een mooi pand op de Lange Nieuwstraat 3, aan de voet van de Domtoren. Hier werken tien creatieve mensen. Bij binnenkomst word je begroet door Alpha, een kruising herder/husky van projectleider en ontwerper Madelief Hoogenboom.

Fijn bedrijf
Voordat Madelief in dienst trad en Alpha meenam, was hond Lisa, de hond van directeur Martin Obermeijer Peters een van de vaste medewerkers. “Toen ik aan het solliciteren was zag ik hond Lisa op hun website”, vertelt Madelief. “Dat sprak mij meteen aan bij Initium next. Tijdens het eerste gesprek zei Martin uit zichzelf dat ik mijn hond mocht meenemen. Ik dacht toen: Wat een fijn bedrijf.”

Sfeer is huiselijk
Lisa heeft inmiddels een logeeradres gevonden, dus Alpha is heer en meester over het kantoor op de dagen dat de vriend van Madelief ook niet thuis is. Alpha zorgt voor een huiselijke sfeer binnen het bedrijf waar iedereen van geniet. Madelief: “De sfeer is hier toegankelijk en familiair. Dat is een verrijking van onze werkomgeving. Heel fijn.”

Even loskomen en bewegen
Eigenaar Martin Obermeijer Peters juicht de aanwezigheid van Alpha toe. “In de contracten van onze medewerkers staat dat ze verplicht om 11 en om 15:30 uur even van hun bureau af moeten, even naar buiten, beweging nemen. Ik ben ervan overtuigd dat dat heel goed is voor de gezondheid en de creativiteit. Zo’n hond die uitgelaten moet worden fungeert als een stok achter de deur. We gaan lekker aan de wandel. Dat werkt erg goed!”

tekst en foto: Anna Groot

Op Anna's weblog staat een grote foto en extra informatie over hond Alpha en zijn collega's. 
Kent u andere creatieve bureaus met een hond? Laat het me weten! Stuur een mail naar: anna@webletters.nl.

« Terug

Sluiten