Communicatiehond Nick van Sabel waakt over gezondheid baas

sabel nick site-4347.jpgwoensdag 12 april 2017

Ook Sabel Communicatie in Bilthoven heeft er een: hond Nick. De medewerkers van Sabel Communicatie in Bilthoven zijn inmiddels gewend geraakt aan de elf jaar oude Jack Russel van eigenaar Robbert Jan Sabel. “Wanneer we Nick zien, weten we dat Robbert Jan niet ver weg is”. Dit is deel 2 van onze rubriek over communicatiehonden van creatieve bureaus.

Voor elk communicatievraagstuk verzinnen de medewerkers van Sabel Communicatie een oplossing. Of die nu online of offline is. Van tekstschrijven tot websites bouwen. Van workshops tot video’s. Daarvoor zorgen zo’n dertig medewerkers.

Al gewend
De mensen van Sabel Communicatie zijn al langer gewend aan een hond op kantoor. Want voordat Nick er was, lag hond Bo hier in z’n mand. “Een hond brengt een huiselijke sfeer met zich mee”, zo ervaart HR & administration director Patricia van den Hoek. En collega Karina Alessie: “Zo fijn, Nick blaft nooit. Hij scharrelt lekker rond. Hij hoort er helemaal bij. We hebben hier een collega gehad die bang was voor honden. Alleen niet voor Nick!” Het is dan ook gelukkig een erg rustig beest. Blaffen doet hij bijna niet. Patricia: “Er is een tijd geweest dat Bo en Nick er samen waren. Dat was geen succes, ze mochten elkaar niet. Als Robbert Jan kwam, sloten we deur en hoopten we dat de honden elkaar niet zagen, zodat Nick onopgemerkt naar boven kon lopen.”

Energiewaakhond
Toen Robbert Jan om gezondheidsredenen minder moest gaan werken, besloot hij om een hond te nemen. “Iets wat ik m’n hele leven al wilde, maar waar ik het altijd te druk voor had”, zo zegt hij. Na een zoektocht vond hij Nick in een asiel. Sinds juni 2016 vergezelt Nick Robbert Jan naar kantoor. “Het is een bijzonder beestje. Ik noem hem mijn ‘energiewaakhond’.”

Genoeg vergaderd
Nick kan niet goed tegen grote gezelschappen. Als er op Robbert Jans kamer een MT-vergadering is, dan geeft Nick na anderhalf uur aan dat het genoeg is. “Hij begint dan aan m’n broekspijpen te knagen, tegen me op te springen en gaat bij de deur staan. Kom baas, tijd voor een wandeling. Er zit dan niets anders op om te stoppen met vergaderen, maar dat mag ook wel. Dit beestje waakt over mijn gezondheid. Bewegen is goed voor me en met Nick loop ik gemakkelijk anderhalf uur per dag. Ik zou hem niet meer kunnen missen.”

Tekst en foto: Anna Groot

Op Anna's weblog staat een grote foto en extra informatie over hond Nick en zijn collega's. 
Kent u andere creatieve bureaus met een hond? Laat het haar weten! Stuur een mail naar: anna@webletters.nl.

Lees ook Deel 1: Communicatiehond Alpha brengt sfeer op kantoor bij Initium next

« Terug

Sluiten