Wie wordt ‘de nieuwe Utrechtse kunstenaar’?

27-12-2005

Creatieven met de ambitie om ‘de nieuwe Utrechtse kunstenaar te worden’ komen aan hun trekken tijdens de 'Nieuwjaarsduik'. Deze 'eerste culturele zondag van het nieuwe jaar' organiseren CreatieRuimte en de KunstSalon.

Op 8 januari 2006 is de verkiezing. In de workshopruimte van CreatieRuimte (Oudegracht aan de werf 309) staan diverse ezels en schildersdoeken klaar.

Deelnemers hebben een half uur de tijd om een uniek kunstwerk te maken. De eerste ronde start om 12.00 uur. De laatste eindigt om 16.00 uur. Het thema is dieren. Wie vooraf inspiratie op wil doen, kan bij de KunstSalon terecht om de speciaal ingerichte expositie te bekijken (vanaf 11.30 uur).

Prijsuitreiking door Annie Brouwer De jury zal zich vanaf 16.00 uur verdiepen in de gemaakte kunstwerken en zal een winnaar kiezen. De jury bestaat uit onder anderen de directeur van museum Van Speelklok tot Pierement en het Universiteitsmuseum en kunstenaar Adri Dijkhorst. De winnaar ontvangt de prijs uit handen van de Utrechtse burgemeester Annie Brouwer. Deze prijs bestaat uit een mini-expositie, een jaarabonnement bij de KunstSalon en een zelf uit te kiezen workshop voor twee personen bij Creatieruimte.

Gratis deelname Er kunnen maximaal 8 personen per ronde deelnemen. Deelname is gratis. Opgeven kan via info@creatieruimte.nl. Meer informatie is te vinden op www.creatieruimte.nl.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten