DE introduceert ’Leuteren’

14-12-2005

Douwe Egberts is onlangs gestart met ’Leuteren’, een nieuw keuzevak voor alle 543.000 HBO- en Universiteitsstudenten van Nederland.

Studeren is steeds meer scholing geworden in plaats van vorming, aldus DE. In een persbericht meldt de Utrechtse koffiegigant: 'Alle kennis die een student vergaart lijkt economisch nut te moeten hebben. Deze nadruk op nuttige kennis belemmert in zekere zin hun ontwikkeling. Want studenten houden van slap ouwehoeren. Over dingen die er wat minder toe doen. En iedereen weet: met een dosis nutteloze kennis kun je levellen met iedereen en daarmee schop je het verder in het leven.'

Leuteren
Bij het vak Leuteren draait het om nutteloze kennis. Zoals het feit dat ‘Arachibutyrofobia’ de wetenschappelijke naam is voor pindakaas-angst. Of dat snurkende mensen ’s ochtends minder stinken. Op het eerste gezicht volkomen onzinnige informatie, maar in het dagelijks en toekomstige leven van de student is het plezierige extra bagage. Veel mensen hebben moeite met het aanknopen van een gesprek. Leuteren brengt daar verandering in. Want met nutteloze kennis heb je altijd een praatje paraat.

Colleges en examen
Het keuzevak Leuteren is individueel of als groep online te volgen op koffieleut.nl. Gedurende een periode van 5 weken zijn er 5 colleges te volgen. Waaronder het college ‘Dit kan niet waar zijn’, waarin de student alles leert over dingen die ongelooflijk maar waar zijn. Of het college ‘Passé maar wel oké’ waar onderwerpen uit de oude doos aan bod komen die nog steeds leuk zijn om over te praten. De colleges worden gegeven door professor N.T. Loos (acteur Theo Schouwerwou). Ter afsluiting is er het Groot Examen Leuteren, waarvoor iedereen slaagt en een echt diploma krijgt. De beste Leuteraar verdient naast eeuwige roem ook € 5000,- om een jaar lang onbeperkt te kunnen Leuteren. Studenten worden opgeroepen om mee te Leuteren via print advertenties, online media en uitingen op Hogescholen en Universiteiten. Iedere student kan het vak gratis volgen.

www.koffieleut.nl

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten