Onderzoek letteren scoort zeer goed

23-12-2005

Het Utrecht Institute of Linguistiscs OTS is door een externe visitatiecommissie als 'quite simply excellent' beoordeeld op de aspecten kwaliteit, productiviteit, relevantie en levensvatbaarheid.

Drie programma's scoren op alle aspecten excellent. Development of Language Systems wordt geroemd om de internationale reputatie en het aantal publicaties. Ook voortreffelijk noemt de commissie het onderzoek van de groep Experimental Psycholinguistics. Als parel in de kroon wordt het internationaal excellente Syntax & Semantics gezien. De onderzoekersopleiding, die vanuit de hele wereld talent trekt noemt de commissie het beste van Europa.

Utrecht onderzoeksuniversiteit
De Universiteit Utrecht geniet een goede reputatie als onderzoeksuniversiteit. Op de toonaangevende Shanghai-index bekleedt de Universiteit Utrecht de zesde positie van Europa. Postdocs vinden volgens onderzoek van The Scientist de Universiteit Utrecht de beste plek voor postdoctoraal onderzoek. Daarnaast haalt Utrecht bovengemiddeld veel gelden binnen voor vernieuwend onderzoek, mede dankzij de initiatieven vanuit Letteren.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten