Syntens-hoofdkantoor verhuisd naar Nieuwegein

14-12-2005

Nieuwegein is voortaan de landelijke ontmoetingsplaats voor ondernemers, adviseurs en anderen die zich bezighouden met innovatie.

In het nieuwe onderkomen aan de Kelvinbaan 42 in Nieuwegein worden ondernemers de weg naar innovatie gewezen. ,,En dat is hard nodig’’, aldus Brinkhorst tijdens de opening die onlangs plaatsvond, ,,omdat ondernemers daar nog te weinig aan doen.’’

Meer zorg goed opgeleide beroepsbevolking
Volgens de minister moeten we meer zorg en aandacht besteden aan een goed opgeleide beroepsbevolking waarbij de beschikbare hoogwaardige kennis beter moet worden afgestemd tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven. ,,Hierbij is behoefte aan informatie en advies en daarbij speelt Syntens een belangrijke – schakelende- rol”, verklaarde Brinkhorst. De minister benutte de opening ook om afscheid te nemen van voorzitter Jan Terlouw. De politicus is opgevolgd door Jan Dekker, voormalig voorzitter Raad van bestuur van TNO.

In een innovatieve omgeving verzorgde Tineke Verburg de presentatie van de opening. Met de Spaanse woorden ‘Mi casa es tu casa (ons huis is uw huis!)’ richtte directeur Herman Hovestad zich tot de vele aanwezigen, onder wie president-directeur Rein Willems van Shell.

Het nieuwe kantoor biedt niet alleen werkruimte aan de directie, stafafdelingen en het regiokantoor Utrecht, maar heeft ook faciliteiten voor workshops, vergaderingen, seminars, brainstormsessies en andere presentaties die Syntens verzorgt. Op jaarbasis worden 20.000 veelal kosteloze adviezen verstrekt en bijna 1.000 bijeenkomsten georganiseerd voor het MKB.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten