U-erbij: Michel van den Boogaard (44), grafisch vormgever

15-09-2004

Runt zijn eigen vormgevingsbureau
Trots op zijn pragmatische manier van werken
Wil bij UCK contacten opdoen
Erbij gehaald door Robbert Jan Sabel

‘Ik benader vormgeving niet als een doel op zich, maar in dienst van het resultaat. Mijn motto is: ‘De vorm maakt het verschil, en laat zien hoe je gezien wilt worden.' Via vormgeving communiceer je wie je bent en wat je te zeggen heb. Daarbij moeten identiteit en boodschap duidelijk naar voren komen. Sommige vormgevers herken je aan hun stijl, bij mij is dat niet zo. Mijn stijl is uiteenlopend. Hoe mijn werk eruit ziet hangt sterk af van het doel waarvoor het gemaakt wordt.

Door de ontwikkeling van de techniek en de opkomst van nieuwe media merkte ik dat de laatste jaren het contact met mijn opdrachtgevers minder persoonlijk werd. Je maakte afspraken en overlegde via e-mail. Presentaties gingen via het opsturen van een pdf-file. Je werd meer e-mailadres dan gezicht. Daar ben ik wat aan gaan doen. Ik besteed nu meer aandacht aan het persoonlijke contact met de klant. Ga er om de zoveel tijd naar toe en trek daar tijd voor uit. Ik merk dat dat zijn vruchten afwerpt.

Ik heb voor dit zelfstandige bestaan gekozen vanuit een gevoel van vrijheid. Ik wil zelf bepalen hoe en met wie ik werk. Daarbij is mijn vrouw een belangrijk klankbord. Zij is ook creatief en met haar kan ik overleggen over vormgevingszaken. Ik ben begonnen met het opzetten van een netwerkorganisatie die disciplines kan leveren die ik zelf niet in huis heb, zoals tekst of techniek. Zo kan ik één totaalproduct leveren zonder mensen in dienst te hebben.' www.de-ontwerper.nl

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten