Het Utrechtse mediadebat

DSC03088.jpg31-08-2017

Op 28 september om 20:00 uur organiseert de gemeente Utrecht een mediadebat in Cloud Nine, TivoliVredenburg. Tijdens deze avond gaan deelnemers met elkaar in gesprek over verschillende aspecten van het lokale mediaklimaat. Een van de doelen van de avond voor de gemeente is input op te halen voor het nog te vormen gemeentelijke mediabeleid. UCK-leden zijn van harte welkom. Kaarten zijn gratis te bestellen bij TivoliVredenburg.


Van een zeehond in de Oudegracht tot complexe maatschappelijke vraagstukken: in de Utrechtse media lees je er alles over. Dagelijks houden ze ons op de hoogte van het reilen en zeilen van de stad. De lokale media zijn van groot belang voor alle Utrechters om goed geïnformeerd te blijven. En om, waar nodig, kritische vragen te stellen over de plannen van grote spelers in de stad. 

Rol gemeente

Welke ontwikkelingen zien we als we naar lokale media kijken? Verdwijnt de papieren krant of het tv-station op den duur, en publiceren de lokale media in de toekomst enkel online? Wordt de invloed van adverteerders steeds belangrijker? En welke rol heeft de gemeente in het faciliteren van een lokaal mediabeleid? De huidige uitzendlicentie voor lokale omroep in Utrecht eindigt in april 2018. Voor die tijd moet de gemeente een besluit nemen over welke media-instelling een nieuwe periode mag invullen.

Mediadebat lokale media

In dit debat, georganiseerd door gemeente Utrecht, samen met de Utrechtse Communicatiekring en TivoliVredenburg, gaan verschillende experts met het publiek in gesprek over deze belangrijke vragen. Hoe belangrijk is een krachtige lokale journalistiek voor de lokale democratie? De toegang is gratis, maar je moet wel even een kaartje reserveren.

Programma

19:30 zaal open

20.00 uur Welkom door wethouder Kees Diepeveen.

20.05 uur Inleidende presentatie door Andra Leurdijk: trends op het gebied van lokale media en gemeentelijk mediabeleid. Andra Leurdijk verricht onderzoek en adviseert op het terrein van media, mediabeleid en innovatie. 

20.20 uur Beschouwing van het Utrechtse medialandschap door Koen van Tankeren, voorzitter van de Utrechtse Communicatiekring. Wat zijn nieuwe kansen en mogelijkheden? De Utrechtse Communicatiekring verenigt 450 communicatieprofessionals die met elkaar vakkennis delen en netwerken. 

20.35 uur Discussie

21.30 uur Afsluiting en borrel

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Geen tweets beschikbaar
Sluiten