Hond Loeka van Greenberry leidt een koninklijk bestaan op kantoor

foto anna groot hond loeka greenberry uck.jpg16-10-2017

Na zes verhalen over communicatiehonden kan ik niet anders constateren dat een hond in het bedrijf de medewerkers echt goed doet. Hun aanwezigheid is beslist sfeerverhogend! Maar andersom werkt het ook heb ik gemerkt. Wat een heerlijk leven leiden sommige honden op kantoor. Lees hier over hond Loeka.

Het bureau Greenberry voor design & communicatie is gevestigd in een prachtig pand aan een van de Utrechtse singels. Bij binnenkomst komt communicatiehond Loeka je al tegemoet via de ronde wenteltrap. Een kleine Engelse Stafford, die een jaar jonger is dan het bedrijf. Grappig, Loeka begint met haar tien jaar een dame op leeftijd te worden. Terwijl het elf jaar oude Greenberry juist een jonge uitstraling heeft. Dat kan natuurlijk niet anders als je innovatieve digitale communicatieoplossingen verzint.
Directeur Jan-Willem van Beek, tevens baas van Loeka: “Toen ik Loeka kreeg was Greenberry nog in het Hooghiemstragebouw gevestigd. Een gerenoveerde voormalige fabriek op twintig minuten lopen van mijn huis. Elke dag wandelde ik met Loeka daarheen, en tussen de middag liet ik haar nog eens uit in het Griftpark.”

Veel rumoer
In de beginjaren werkten alle medewerkers van Greenberry in één grote ruimte. Officemanager Bente Horlings herinnert het zich nog goed. “Af en toe was het behoorlijk rumoerig. Loeka lag bij openslaande deuren. Ze was nog jong en enthousiast. Bij het zien van andere honden, en dat waren er nogal wat in het Griftpark, begon ze te blaffen. Als ze sliep kon ze luidruchtig snurken. Daar hebben we veel plezier om gehad.”

Verhuizing
Toen Greenberry uit haar jasje groeide is het bedrijf naar de Maliebaan verhuisd. “Wellicht heeft Loeka’s aanwezigheid dit proces versneld. Het bedrijf groeide en de ruimte werd echt te klein,” oppert Bente. Loeka’s leven veranderde. De afstand werd te groot om te lopen, zeker toen de hond artrose kreeg in haar gewrichten. Daarbij is Jan-Willem veel meer op pad dan vroeger. Zelf uitlaten komt er jammer genoeg niet van, daar zorgt tegenwoordig een uitlaatservice voor.

Eigenzinnige dame
Officemanager Bente is tijdens zijn afwezigheid degene die voor Loeka zorgt. “Ze ligt hier bij mij, en dat is een stuk rustiger voor de medewerkers. Ik ben dol op haar. Ze is een eigenzinnige dame, ze verwelkomt me altijd als ik binnenkom. Dat vind ik heerlijk. Deze hond geeft gezelligheid en tegelijkertijd ook rust in het bedrijf. Ze loopt heel wat met me mee. Bijvoorbeeld als ik klanten ga ophalen die aangebeld hebben. Of als ik koffie ga schenken.”

Veel extra aandacht
Jan-Willem: “Ik wil niet dat Loeka ooit alleen thuis zit. Tijdens m'n vakantie gaat ze in een huiskamerkennel. Hier op kantoor heeft ze het heerlijk. Ze krijgt veel extra aandacht van de vele mensen die haar leuk vinden. En als Bente roept weet ze dat ze een plakje ham krijgt. Ze leidt hier een leven als een koningin.”

tekst en foto: Anna Groot 

Op Anna's weblog staan meer foto's en extra informatie over hond Loeka en haar collega's. 
Kent u andere creatieve bureaus met een hond? Laat het haar weten! Stuur een mail naar: anna@webletters.nl.

Lees ook de andere delen.
Deel 1: Communicatiehond Alpha brengt sfeer op kantoor bij Initium next
Deel 2: Communicatiehond Nick van Sabel waakt over gezondheid baas
Deel 3: Sjaan van Room for ID's is communicatiehond vanaf haar geboorte
Deel 4: Lopen met hond Bowie van Hustle Creatives leidt tot constructieve gesprekken
Deel 5: Hond Rebbel van het creatieve Enof is een kei in verzamelen

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten