Handreiking aanpak communicatie coronavirus voor lokaal niveau

Handreiking NKC.jpg26-04-2020

Het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie (NKC) dat de laatste maanden vanuit de Rijksoverheid volop bezig met vooral landelijke overheidscommunicatie en -campagnes ten behoeve van de coronacrisis, heeft met hulp van veel communicatiecollega's in het land, een handreiking communicatieaanpak corona gemaakt.

De handreiking is bedoeld voor alle communicatieprofessionals in Nederland, die continu de vertaalslag maken van de landelijke communicatieaanpak corona naar lokaal niveau of voor hun sector.

Actuele inzichten
"De uitgave brengt actuele inzichten samen over de aanpak van communicatie door de overheid en semipublieke organisaties", zo laat het NKC weten. "We delen graag de gemeenschappelijke uitgangspunten voor de communicatieaanpak van deze crisis, een schets van waar we nu staan en de woorden en middelen die ons allemaal helpen in de communicatie."

Blijf delen
"De inhoud van deze handreiking is niet in beton gegoten en blijven we aanvullen", zo benadrukken de samenstellers: "Daarom nodigen we iedereen uit om goede praktijkvoorbeelden, ervaringen en behoeften met elkaar te blijven delen."

Aan de samenstelling werkten vanuit het NKC Debbie Koorn-Olierook, Suzanne Burger, Jasper Meeuwissen en Guido Rijnja.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
NKC Handreiking Communicatieaanpak 200420.pdf1,2 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten