UCK Podcast #3 ‘Hoe blijf je angst de baas in crisistijd?’

UCK_Podcast 3_1020x1080px (002).png12-06-2020

"Onzekerheid is tijdens een crisis het kader waarmee je werkt: er zijn veel dingen die je niet weet." Marieke van Bommel-Bekker kreeg als hoofd communicatie bij het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg te maken met de eerste officiële coronapatiënt in Nederland. En adviseur verandercommunicatie Marieke Hendrix schreef een boek over leiden met emotie in plaats van je te laten leiden door emotie. Hoe voorkom je dat de angst regeert?

Het ETZ stond plotseling in het middelpunt van de belangstelling, in een samenleving vol onzekerheid. Hoe ga je hiermee om in de (crisis)communicatie? Welke rol spelen emoties als angst, en welke keuzes kun je daarin maken? En hoe voorkom je dat je je door angst en onzekerheid laat leiden en houd je het hoofd koel? Marieke van Bommel koos er met bestuursvoorzitter Bart Berden na de eerste crisisdagen voor om de luiken open te zetten. Met indrukwekkende optredens bij onder meer Jinek tot gevolg. Zo bepaalden zij mede het beeld van corona vanuit het perspectief van het ziekenhuis.

Reframe
Marieke Hendrix publiceerde onlangs het boek ‘Reframe’, waarin zij ingaat op de keuze die we hebben om naar een situatie te kijken vanuit angst of vanuit hoop. Je laten leiden door emotie, of leiden mét emotie. Hoe doe je dat laatste in een crisissituatie? En voorkom je dat de angst regeert?

Presentator Maarten Hagg ging hierover donderdag 11 juni jongstleden met beide gasten in gesprek. Luister hier de uitzending (35 minuten) terug! (Installeer de gratis app Podbean op je smartphone of tablet om de uitzending te kunnen luisteren.)

De UCK Podcast is onderdeel van het UCK Online Project. Nu in deze coronatijd fysieke bijeenkomsten voor leden nog geen goede optie zijn.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten