[VIDEO] Een bron van inspiratie: UCK online talkshow over de kracht van taal bij gedragsverandering

Fragment live show 23 juni (2).PNG24-06-2020

We leven in een liminale tijd! Een ingewikkelde tijd met chaos en onzekerheid waaraan we betekenis moeten geven. En (de kracht van) taal is daarbij een waardevol instrument. Dat leerden we tijdens de 4e online live talkshow van de UCK.

Wat is de kracht van taal voor gedragsverandering? Hoe verpak je een complexe, ingrijpende boodschap in tijden van corona? Welke woorden hebben impact, welke speech raakt je, welk frame zet mensen op het goede spoor en wanneer ben je voor iedereen ‘helder en duidelijk’? 

Aansprekende vakgenoten
Verrassende antwoorden en inzichten op deze vragen worden gegeven door de vier hoofdgasten Jan Sonneveld (speechschrijver, adviseur en trainer), Annet Scheringa (expert business storytelling), Lars Duursma (debatexpert van Debatrix) en Lodewijk van Noort (Direct Duidelijk Brigade). In gesprek met onze talkshowhost Machteld Kooij. Vragen van kijkers komen binnen via chatmaster Rogier van den Berg. En last but not least tekent Guido Rijnja (communicatieadviseur Rijksoverheid) voor een bijzondere afsluiter.

Inspireren
Kennisdelen en elkaar inspireren in ons communicatievak. Dat is wat de Utrechtse Communicatiekring haar leden, communicatieprofessionals, wil bieden. Als je geïnteresseerd bent in hoe jij met taal jouw werk kunt verbeteren, mag je deze productie van #UCKOnlineProject niet missen.

Laat je inspireren en kijk hier de volledige uitzending van 23 juni jongstleden terug:

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten