Nieuwe site met nieuwe huisstijl UCK live

vrijdag 09 maart 2012

De Utrechtse Communicatiekring (UCK) heeft sinds vandaag een nieuwe website en een nieuwe huisstijl. Deze vernieuwing markeert de groei en bloei van de kring, die de afgelopen jaren verdubbelde in ledenaantal tot nu 430 communicatieprofessionals. Daarmee is de UCK de grootste en actiefste communicatiekring van Nederland. De nieuwe huisstijl brengt de verwantschap van de UCK met de regio Utrecht tot uitdrukking. Kleur en vorm verwijzen naar het wapen van de provincie Utrecht en naar de kunstbeweging De Stijl, die ook in Utrecht veel invloed had.

Aangepaste elementen aan de site zijn onder andere het logo, het lettertype, de oriƫntatie (van verticaal naar horizontaal) en de integratie met social media. De site kan worden weergegeven op computers, tablets en binnenkort ook op smartphones, Om de toegankelijkheid voor visueel beperkten te garanderen is gezorgd dat de site voldoet aan de webrichtlijnen. Het beheer is structureel geregeld, en de beveiliging en vindbaarheid in zoekmachines is geoptimaliseerd. Om de organisatie van de UCK verder te verbeteren zijn "onder de motorkap" diverse processen gedigitaliseerd. Op de homepage is een Twitterfountain en koppeling naar onze LinkedIn groep opgenomen. Op de gehele site is meer ruimte gereserveerd voor beeldelementen en er kunnen bewegende beelden worden toegevoegd. Neem een kijkje en maak het vervolgens wereldkundig door te reageren, tweeten of te sharen.

De nieuwe huisstijl brengt de verwantschap van de UCK met de regio Utrecht tot uitdrukking. Kleur en vorm verwijzen naar het wapen van de provincie Utrecht en naar de kunstbeweging De Stijl, die ook in Utrecht veel invloed had.

Een dringend verzoek aan alle leden: De meeste ledengegevens en content is gemigreerd van de oude naar de nieuwe site. Om te controleren of alle gegevens in je profiel nog kloppen, kun je het beste inloggen en direct je profiel bijwerken. Inloggen kun je met dezelfde gegevens als op de oude site. En mocht je je wachtwoord kwijt zijn dan kun je het nu volledig gedigitaliseerd opvragen en opnieuw instellen.

« Terug

Sluiten