Utrecht meest aantrekkelijke zakenbestemming

donderdag 08 maart 2012

De stad Utrecht is de meest aantrekkelijke zakenbestemming in Nederland. Dat blijkt uit het ContinuZakenreisOnderzoek dat is uitgevoerd door NBTC-Nipo.


Het onderzoek werd verricht onder organisatoren van zakelijke bijeenkomsten. Bij hen staat Utrecht op nummer één als het gaat om meest aantrekkelijke stad in Nederland voor eendaagse of meerdaagse zakelijke bijeenkomsten en nummer twee als het gaat om het beste imago als zakelijke bestemming. Vooral de goede bereikbaarheid en het uitgebreide aanbod aan vergaderlocaties en congresfaciliteiten in Utrecht scoren goed.


Het onderzoek geeft verder aan dat voor jaarlijkse meerdaagse binnenlandse zakenreizen van alle provincies het meest wordt uitgeweken naar de provincie Utrecht: in totaal worden jaarlijks 1.038.000 zakelijke overnachtingen geboekt. De helft hiervan komt uit het MICE-segment (Meetings, Incentives, Conventions & Exhibitions), terwijl de overige 50 procent bestaat uit individuele zakelijke overnachtingen.


NBTC-Nipo keek ook naar de bestedingen van zakenreizigers tijdens hun verblijf buiten de deur. Gemiddeld geven zij 319 euro uit tijdens een meerdaagse zakenreis, waarvan het grootste deel opgaat aan het verblijf zelf. De kosten voor MICE-reizen bedragen 373 euro per persoon per reis, terwijl individueel georganiseerde zakelijke reizen op 296 euro uitkomen. (Bron: deStadUtrecht.nl)

« Terug

Sluiten