Commotie over uitstraling advertentie Nyenrode

Nyenrode 3.jpg02-09-2016

Een paginagrote advertentie van Nyenrode Business Universiteit in Stichtse Vecht met daarin een per abuis verkeerd geplaatste foto van studenten heeft op social media deze week tot enige beroering gezorgd. De uitstraling van de foto doet ouderwets aan en dat leverde het nodige commentaar op alsof Nyenrode BU niet meer van deze tijd zou zijn.

Reacties op Twitter op de advertentie die verscheen in het FD gaan over de vermeende 19e eeuwse uitstraling van de studenten op de foto en over het feit dat er maar 3 vrouwen naast 29 mannen staan als toekomstige managers en de studenten overwegend blank zijn en in blauwe pakken gestoken.

In balans
“Niets is natuurlijk minder waar”, zo reageert woordvoerder Erik van der Liet van Nyenrode BU op de commotie: “Natuurlijk gaan ook wij mee met de tijd en hebben we jonge frisse en kleurrijke studenten. Bij de internationale MBA-opleiding die wij verzorgen is de verhouding man/vrouw met bijvoorbeeld 50/50 helemaal in balans en bij een andere opleiding is dat 60/40.”

Fout door tijdsdruk
Maar waarom dan die foto? Van der Liet: “Dat is een fout. Die foto hoort bij een artikel dat wij op onze website wilden plaatsen (zie hier het bewuste artikel, red) en die hoort niet bij de bewuste advertentie. Omdat er tijdgebrek was vanwege de deadline voor het plaatsen van de advertentie, is per abuis een verkeerde foto meegestuurd. Deze fout kunnen we nu natuurlijk niet meer herstellen en daarom geven we ook uitleg over hoe dit tot stand is gekomen. Bij een volgende campagne-uiting zijn we natuurlijk extra op onze hoede om herhaling te voorkomen.”

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten