Over lid zijn van de UCK: In gesprek met Raymond Dekker

raymond-dekker-7967.jpg05-12-2019

De Utrechtse Communicatiekring groeit! En met elk lid wordt er een verhaal toegevoegd aan ons netwerk. Af en toe lichten we er eentje uit en spreken kort met iemand over zijn of haar keuze voor het UCK-lidmaatschap. Deze keer is dat Raymond Dekker.

door Wilmie Geurtjens

Wil je jezelf even voorstellen?

Mijn functie heeft de naam Chef VerBEELDing en VerWOORDing bij Procap, een Utrechts bureau dat gemeentes en provincies helpt bij het realiseren van ruimtelijke projecten. De medewerkers zijn onder andere geografen en urban planners. Zij snappen hoe gebieden in elkaar zitten en kunnen het als adviseurs en projectmanagers goed ontwikkelen. Superslimme, kundige mensen, die overal in Nederland actief zijn. Aan mij de taak om gerichter te communiceren over hun werk als geheel, en om de verschillende projecten afzonderlijk meer zichtbaar te maken. Daarvoor stel ik bijvoorbeeld een marketingplan op, formuleer ik strategische doelen, fotografeer, schrijf teksten en ‘doe’ de social media. De functienaam is bedacht door Theo Heida, een van de MT-leden bij Procap. Daardoor viel de vacature me op, het prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Tot die tijd werkte ik steeds in de non-profitsector of in de zorg. Procap is de eerste commerciële club waar ik voor werk.

Wat is je expertise binnen het communicatieveld?

Breed communiceren. Van strategisch tot operationeel en met alle betrokkenen in een organisatie. Die brede basis is gelegd tijdens mijn studie digitale communicatie. Ik deed er kennis op over zaken als marketing, vormgeving en programmeren. Daarna werkte ik in de zorg en bij Humanitas, een organisatie die mensen met de meest uiteenlopende problemen helpt om op eigen benen te staan. Ik gaf er trainingen online communicatie aan vrijwilligers, maar steunde ook de afdeling Communicatie met social media trainingen. Naast mijn werk fotografeer ik veel, liefst documentaire series. Die vaardigheid in het maken van verhalen met beeld gebruik ik ook weer in mijn werk voor Procap.  

Hoe lang ben je nu lid van UCK?

Op dinsdag 23 juli ben ik lid geworden. Normaal gesproken werk ik veel en hard, maar de zomervakantie is voor mij altijd een reflectiemoment. Ik realiseerde me dat ik als enige communicatiepersoon bij Procap vakgenoten miste, en sparren over communicatiekwesties. Bovendien spraken veel van de bijeenkomsten me aan. Zowel die al geweest zijn, als die nog op de agenda staan.Toen besloot ik me aan te sluiten bij de UCK. 

Wat zijn je eerste ervaringen?

De eerste en enige bijeenkomst waar ik tot nu toe bij was, was het bezoek aan BNR in Amsterdam. Bij aanmelding zag ik al meerdere bekenden op de gastenlijst staan. Zelfs iemand die tegenover Procap werkt, in ons bedrijfsverzamelgebouw aan het Rotsoord! Ik vond het superinteressant bij BNR en heb er meteen een aantal leuke mensen ontmoet. Ik zie ook mogelijkheden om Procap voor het voetlicht te brengen, want BNR blijkt verlegen te zitten om vrouwelijke deskundigen. Nou, daarvan hebben we er bij Procap een heleboel. 

Wat zijn je verdere verwachtingen en wensen van UCK?

Ik ben nieuwsgierig of er meer leden zijn die alleen in een bedrijf werken. En zo ja, of ze behoefte hebben om anderen te ontmoeten in dezelfde situatie. Ik zou ze in ieder geval graag leren kennen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
raymond-dekker-7967.jpg228,3 kBimage/jpegdownload

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten