€3,5 miljoen voor nieuw centrum film- en beeldcultuur De Machinerie

Central-Studios.jpg22-12-2019

De Utrechtse gemeenteraad stelt €3,5 miljoen subsidie beschikbaar voor de realisatie van een nieuw Utrechts centrum voor film- en beeldcultuur genaamd De Machinerie. Het complex komt op de huidige locatie van Central Studios aan de Gietijzerstraat in het Werkspoorkwartier.

Het nieuwe centrum wordt de thuishaven van onder andere het Nederlands Film Festival en Fotodok en filmtheater ’t Hoogt. Zowel professionals, studenten en publiek moeten er samen komen. Leerlingen van verschillende onderwijsniveaus voor scholing en cursussen en masterclasses voor professionals.

Daarnaast komt er een lab waar mensen uit de sector aan innovaties kunnen werken. Voor het publiek komen er tal van vertoningen en exposities in De Machinerie. De ambitie is bovendien dat de locatie een levendige uitgaansplek wordt voor de omliggende wijken en de stad.

De eigenaar van het gebouw heeft toegezegd het pand voor €4 miljoen te verbouwen. Om De Machinerie dan nog verder in te richten is nog zo’n €3,5 miljoen nodig. Dat bedrag komt dus van de gemeente en staat los van de subsidie die de partijen, die in het pand komen te zitten, al krijgen van de gemeente.

lees ook:
Miljoenen voor nieuwe locatie film- en beeldcultuur
Filmtheater ’t Hoogt verhuist naar pand Central Studios
Filmtheater ’t Hoogt na 46 jaar weg uit centrum van Utrecht

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten