Gratis krant De Oud-Utrechter stopt ermee

De OudUtrechter.jpg24-12-2019

Gratis krant De Oud-Utrechter verdwijnt na negen jaar uit de schappen in Utrecht. Het blad werd in 2010 opgericht en richtte zich vooral op 50-plussers. Door achterblijvende inkomsten is de krant niet meer rendabel voor de uitgever.

Dat meldt De Utrechtse Internet Courant (DUIC) op haar website. De Oud-Utrechter verscheen elke twee weken. De laatste editie ligt vanaf dinsdag 24 december op de vertrouwde plekken in de stad.

Nostalgisch
De oplage was ruim 55.000 kranten en er was veel ruimte voor geschiedenis en nostalgische verhalen. De verhalen werden ingestuurd door lezers. De eerste editie van De Oud-Utrechter kwam op 7 september 2010 uit met onder meer Henk Westbroek als columnist. Het richtte zich al die jaren op ‘mensen met een hart voor Utrecht, de 50-plussers die de stad groter zagen groeien en daar vaak ook de handen voor uit de mouwen staken’.

Kostendekkend
Faisal Chafchaf, algemeen directeur van uitgever De Oude Stad, legt aan DUIC uit: “Het is een moeilijke markt en we moesten er steeds geld bijgooien. We weten wat het doet met de lezers, want daar deden we het voor, maar het is erg moeilijk om de krant kostendekkend te maken.”

 

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten